• H-8840 Csurgó, Csokonai utca 7.

Eszközbeszerzés technológiai korszerűsítés céljából, infrastrukturális és ingatlan beruházás a telephely elavult részeinek fejlesztése céljából

A projekt tartalmának részletes bemutatása:

A projekt keretein belül a következő eszközök kerülnek beszerzésre: 1 CNC megmunkálóközpont, 3 Munsch extrúder, 3 Fúrógép, 1 HANGCHA targonca, 1 CNC tompahegesztőgép,1 Ingenia lemez tompahegesztőgép kompresszorral. A gépbeszerzés célja a Zrt. termelési kapacitásbővítési törekvésének támogatása, a géppark modernizálása illetve a kézi munkaerő kiváltása.

A projekt kiemelten fontos része az infrastrukturális és ingatlan beruházás. A több évtizede használt épület fejlesztéssel érintett része rendkívül elavult, sok esetben balesetveszélyes, nem hasznosítható jelenlegi formában. A fejlesztés 963 m2-t érint a teljes telephely területéből. A 364 m2-es esztergályos műhely régi korszerűtlen nyílászáróit kicserélik. A homlokzati falak külső síkján az épületlábazaton hőszigetelő lemezt, a homlokzaton hőszigetelést építenek be. Dolgozói öltöző kerül kialakításra: korábban raktárak, irodák helyén szociális blokk készül. Öltöző, zuhanyzók, mosdók, wc-k és egy teakonyha/étkező   kerül  kialakításra. A helyiségek új burkolattal lesznek ellátva. Utólag beépíthető ajtók kerülnek beépítésre. A festőműhelyben nyílászárók cseréje készül. 2 fix ablak, egy szekcionált garázskapu és egy ajtó. Az összeszerelő műhely: válaszfalakat bontanak el, homlokzati falon nyílást bontunk, szekcionált kapu kerül beépítésre. Zuhanyzókat, mosdókat, wc-ket elbontják, a padlóburkolat is elbontásra kerül és új vasalt aljzat készül. Ezzel egy új műhelyrész lesz kialakítva, ami a gyártókapacitást növeli. Műanyag hegesztőműhely: az épület keleti oldalán található korszerűtlen nyílászáró cseréje készül. Szekcionált garázskapu kerül beépítésre a meglévő acélkapu helyére. Infrastrukturális beruházás keretében térköves parkoló épül, a lakatosműhely és az összeszerelő műhely közötti részen aszfaltos pedig út. Fedett gépjármátároló kerül kialakításra még. A szeglemezes tetőszerkezethez rögzítve álmennyezet készül, világításkorszerűsítéssel együtt. Az útépítés a telephelyen belül teljesen elhasználódott burkolat miatt szükséges, balesetveszélyessé vált már a targoncákkal való közlekedés. Parkolója pedig ezidáig nem volt a cégnek, több teherautójukat lehetne a fejlesztés által fedett helyen tárolni, ami a gépek hosszú távú működését is elősegítené. Napkollektor lesz telepítve továbbá a melegvíz ellátás biztosítására, 2 fő emelőgépkezelő tanfolyamon vehet részt illetve üzleti felhőszolgáltatást vesz igénybe a cég (Microsoft365).

 

Kedvezményezett neve: Metallux Zrt.
A fejlesztés tárgya, célja: eszközbeszerzés technológiai korszerűsítés céljából, infrastrukturális és ingatlan beruházás a telephely elavult részeinek fejlesztése céljából.
A szerződött támogatás összege: 116 629 572 Ft
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2024.03.01.