• H-8840 Csurgó, Csokonai utca 7.

Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztés a METALLUX Zrt.-nél

A projekt tartalmának bemutatása:

A pályázat műszaki tartalmát képezi a vállalkozás 8840 Csurgó, Csokonai utca 7., hrsz: 977/4 alatti székhelyének energetikai korszerűsítése.  A fejlesztés keretében a födém, homlokzat, lábazat és a felülvilágító lábazati fal utólagos hőszigeteléssel lesz ellátva.  Az attikafal belső és felső síkján hőszigetelést építenek be. Az épület homlokzati nyílászárói kibontásra kerülnek. Ezt követően beépítik az új, műanyag nyílászárókat a tervdokumentációnak megfelelően.

Az épület belső gázellátás átalakításra kerül. A meglévő gázkészülékek és gázvezetékek visszabontásra kerül. A beépítésre kerülő mért kisnyomású vezeték anyaga szabvány szerinti varrat nélküli acélcső. Az új gázkészülékek típusa: Pakole GTV-E-40A 3P Földgáz üzemű zárt égésterű hőlégfúvó. Az épület villamos energia igényének ellátására pedig 15 kWp névleges teljesítményű napelemes rendszer lesz telepítve. Ezen tevékenységek mindegyike az energiahatékonyság fokozása érdekében került a projektbe.

A fejlesztés megvalósításával összességében a jelenleg EE, azaz átlagosnál jobb besorolású épület BB, azaz közel nulla energiaigényre vonatkozó követelményeknek megfelelő besorolásúvá válik, a beruházás tehát önmagában is nagymértékben hozzájárul az energiahatékonyság javulásához, az üvegházhatású gázok kibocsátás csökkenéséhez, a megújuló energiát hasznosító berendezések pedig környezettudatos gondolkodást közvetítenek a vállalkozás környezete felé.

 

Kedvezményezett neve: METALLUX Galvanizáló és Szennyvízkezelő Berendezéseket Gyártó Zárkörűen Működő Részvénytársaság
Projekt címe: Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztés a METALLUX Zrt.-nél
Támogatás összege: 64 389 858,- Ft
Támogatás mértéke: 55 %
Projekt kezdete: 2020.11.24.
Projekt tényleges befejezési dátuma: 2022.09.14.
Projekt azonosító száma: GINOP-4.1.4-19-2020-02841